“Beograđani neće dozvoliti rušenje njihovog lepog i uglednog Sajma i jasno ćemo ovaj put stati pred bagere i reći, Savamalu si srušio, ali Beogradski sajam nećeš”, naveo je Miketić u pisanoj izjavi.

On je istako da je Vučić u jučerašnjem nastupu priznao nešto što su svi znali, da je on doneo protivzakonitu i protivustavnu odluku da se u izbornoj noći bagerom poruše kuće u Hercegovačkoj i tako izvrši nasilje nad imovinom ali i ljudima koji su se tu našli.

“Međutim, tu nije kraj kriminalnom projektu Beograda na vodi. Ista ova Milenijumska građevinska mafija, planira da sruši Beogradski sajam i da na tom zemljištu podigne brdo načičkanih solitera zarad novih nekoliko milijardi profita koji će otići njima u džepove”, naveo je Miketić.

Kako je istakao, “Beogradskom Sajmu je već otet deo parkinga i predat Beogradu na vodi, a sve se to radi pod plaštom nekakvog novog EXPO centra i nacionalnog stadiona koji hoće da zidaju na sred surčinske livade”.

“Beograd ima divan sajam i čak dva reprezentativna stadiona. Sve drugo je čista pljačka”, ocenio je Miketić i dodao da je “u budžetu već predviđen novac za taj Surčinski projekat, koji će građani platiti preko milijardu evra”.

“Znači, prvo žele da sruše Sajam, prošire Beograd na vodi i tu zarade milijarde, a potom da građani plate infrastrukturu za projekat koji će SNS kartelu uliti nove milijarde u džepove”, naveo je Miketić.