On je za list Danas, govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji, rekao da je svaki pokušaj demokratskog puta u ostvarivanju ciljeva, “u ovom slučaju poništavanju pokradenih skandaloznih izbora”, veoma težak i nepouzdan.

“Ovde je demokratija mrtvo slovo na papiru i ostvaruje se samo ono što vlast hoće po svaku cenu i svim sredstvima”, kazao je Protić.

Prema njegovim rečima opozicija se nalazi u vrlo teškom položaju i pokazuje veći stepen borbenosti nego ikad ranije.

“Ovi novi lideri, koji su izbili na površinu u poslednjih godinu dana, nose tu energiju koja je ranije nedostajala opoziciji. Neki od njih rizikuju svoje živote i zdravlje i to zaslužuje svako poštovanje”, izjavio je on.

Govoreći o štrajku glađu pojedinih opozicionih poslanika rekao je da taj čin veoma poštuje, ali da ne misli da je to pravi put borbe protiv aktulenog režima, jer “on za to ne daje ni pet para”.

Dodao je da sa protestima treba da se nastavi i da je izlazak studenata na ulicu ohrabrenje, kao i da treba gledati kako taj protest može da se omasovi.

“Od kada su oni 2012. došli na vlast, do danas, Srbija se toliko promenila nagore, a i oni, da u budućnosti od njih ne možemo da očekujemo ništa dobro, već samo još gore. A to znači da treba da budu zaustavljeni”, ocenio je Protić.

Jedini način da budu zasutavljeni, naveo je on, jeste masovnost građanskog, studentskog i narodnog protesta.