Milenković je izjavio da mu je velika čast i odgovornost što je dobitnik priznanja koja su pre njega dobili velikani kulturne scene Srbije.

“Ovu nagradu vidim kao podstrek i odgovornost da nastavim putem na kojem sam već dugo, da nastavim da život u svakom smislu podredim tome da budem umetnik, da budem na misiji da drugima približavam i sa drugima delim klasičnu muziku”, poručio je Milenković.

On je, u pratnji orkestra Kamerata Akademije umetnosti iz Novog Sada, nastupio na trgu u Raški, a iako je koncert bio na otvorenom, kazao je da je prezadovoljan reakcijom publike, pogotovo dece.

“Bilo je veličanstveno, video se mesec, doživeo sam osećanje ispunjenosti srca i duše, otelotvorenje naše misije da delimo sa publikom ono što radimo, da na koncert dođu i oni koji ne slušaju klasičnu muziku i lepo provedu vreme”, rekao je Milenković.

On je odao priznanje organizatorima naglasivši da je program 27. Raških duhovnih svečanosti veoma bogat i raznovrstan i da je publika, koja sve to zna da ceni, mogla da uživa.

Ova tradicionalna manifestacija završava se večeras koncertom Matije Dedića, a od nedelje je organizovano nekoliko promocija knjiga, tribina, okruglih stolova, predstava, kao i radionica namenjenih deci.

U muzičkom delu Raških duhovnih svečanosti nastupili su Uroš Perić i Mambo stars, italijanski gitarski kvartet “40 fingers”, Tijana Dapčević i Van Gog.