Miletić je povodom izjave ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordane Čomić, da je stav Vlade o Europrajdu ujedno i njen stav, poručio kako nije najjasnije šta to zapravo znači, kao i da je „neprihvatljivo da nadležno ministarstvo ne diže glas protiv kršenja Ustavom zagarantovanih prava“.

„Još manje je jasno šta je stav Gordane Čomić o mogućoj zabrani, koju je Ustavni sud već četiri puta proglasio neustavnom, dok Evropski sud za ljudska prava eksplicitno kaže da zabrana te vrste nije moguća. Upravo zato, ministarka Čomić dužna je da objasni kako se sve ostale vrste skupova uredno organizuju i održavaju, dok jednom redovnom i miroljubivom skupu preti zabrana“, saopštio je Miletić.

On je dodao da se ministarka u potpunosti povinovala spremnosti nadležnih organa da krše Ustav i medjunarodne konvencije čija je Srbija potpisnica.

„Iako zabrana još nije izrečena, evidentno je da postoji tendencija da se opstruira održavanje šetnje zakazane za 17. septembar, te je ćutanje Gordane Čomić u takvim okolnostima apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo. Pored toga što svojim nedelovanjem dozvoljava devalvaciju ljudskih prava, njen stav doprinosi nastavku urušavanja društvenog dijaloga u našoj zemlji“, izjavio je Miletić.

Na sajtu Vlade Srbije objavljeni su zapisnici sa svih sednica održanih pre i posle pomenute 153. sednice.