Miletić je agenciji Beta kazao danas da država može da zabrani skup na otvorenom prostoru 96 sati pre održavanja, medjutim na osnovu dosadašnjih razgovora s predstavnicima vlasti zabrana o održavanju šetnje sigurno neće biti doneta.

„‘Evroprajd 2022’ će biti održan prema predvidjenom planu i programu. Od manifestacija na otvorenom prostoru, osim šetnje, biće i dva koncerta na Kalemegdanu čije održavanje nije upitno. Šetnja oko 15.000 učesnika ‘Evroprajda’ planirana je 17. septembra i počeće u 17 časova ispred Skupštine Srbije. Trenutno, s predstavnicima vlasti razgovaramo o modalitetima šetnje“, rekao je Miletić.

Na pitanje Bete, da li su reakcije pojedinih evropskih i američkih političara uticale da vlasti u Srbiji promene stav o „Evroprajdu“, Miletić je rekao da su presudni bili razgovori izmedju organizatora „Evroprajda“ i predstavnika države.

„Evropsku konvenciju o zaštiti ljudskih prava mora da poštuje svaki potpisnik, pa i Srbija“, kazao je Miletić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je rekao da „Evroprajd 2022“ neće biti održan pa čak da to od njega zatraže predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin.