Kralj je agenciji Beta kazala da činjenica da još uvek nismo sigurni šta je s izbornim rezultatima u Beogradu je sama po sebi i deprimirajuća i zabrinjavajuća i otvara mnoga pitanja.

„Mene je sramota da nabrajam sve afere i svo urnisanje jednog velegrada zbog kojih bi svaka vlast bila smenjena, jer je izgleda većini Beogradjana to sve skroz u redu ili ih je jednostavno baš briga. Nad Beogradom je izvršen zločin, ali očigledno da se to malo koga danas tiče, i da smo mi koji bi zbog toga vrištali od nemoći i užasa ostali još kao neke usamljene utvare“, istakla je rediteljka.

Po njenim rečima, u debaklu izborne noći šamarčina biračima jednako je bilo slavlje kao i ćutanje.

„Naravno, ne mogu, a da se na ovu temu ne dotaknem i opozicije. Gradjanima se nije svidelo kako su se izborne liste spajale, kako se izlazilo s kandidatima… Na izborima se smenjuje loša vlast, a ne bira se supermen niti najbolji prijatelj. Ovi rezultati kakvi god na kraju da budu su svakako debakl za svakoga ko nije kalkulisao i ko je istinski želeo smenu loše vlasti. U tom debaklu izborne noći šamarčina biračima jednako je bilo slavlje kao i ćutanje. Ali uveče slaviti, a ujutru zvati na proteste zbog neregularnosti, to nikako ne mogu da razumem“, naglasila je Kralj.

Dodala je da u svim postizbornim noćima bez konkretnih rezultata, ono što jeste nesumnjivo i konkretno porazno je javna svadja svakog sa svakim ko je na ovim izborima predstavljao opoziciju.

„Iz poštovanja prema onima koji još uvek vode unapred izgubljene bitke s raznim komisijama oko prigovora i onima koji izlaze na ponovljene izbore verujući da nije još sve gotovo, ne želim da polemišem o izbornom procesu kao da je završen. A sasvim je jasno da je taj tužni proces završen, čak i pre nego što je počeo. Izbori su dobijeni, odnosno, izgubljeni pre nego što su raspisani“, ocenila je ona.

Istakla je da mi nemamo izbore već simulaciju izbornog dana.

„U toj grdnoj simulaciji smo ovaj put odlučili da svi učestvujemo, pretpostavljam pre svega nadajući se da će nas katastrofalno vodjenje grada Beograda samo po sebi dovoljno motivisati. Pitanje je ako već nemamo izbore, imamo li mi birači uopšte izbora. I kako se posle ovog postizbornog besmisla ne obeshrabriti i kako se ponovo motivisati da se u ovakvim izbornim simulacijama uopšte učestvuje“, navela je Kralj.

Nezavisno od konačnih rezultata, dodala je, mi smo pre svega doživeli poraz kao ljudi.

„Kako drugačije objasniti da medju nama žive ljudi koji su spremni da ti se lažno prijave na stan i da dodju na tvoje biračko mesto da glasaju s tom lažnom prijavom bez da osećaju bilo kakav moralni problem. Naravno prethodno je država poražena tako što su obesmišljene njene institucije. Neko upisuje fantome glasače na vašu kuću, a onda ste vi primorani da se obratite za pomoć tom istom nekom, pa vam taj neko onda objasni kako bi trebalo da se opustite i da budete bezbrižni. Više čestiti gradjanin nema kako da se oseća do kao teška budala“, zaključila je pozorišna rediteljka Milica Kralj.