Srpska tekvondoistkinja Milica Mandić osvojila je danas zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.Mandićeva je u finalu pobedila Li iz Koreje sa 10:6.Srbija sada ima tri medalje u Tokiju.Prethodno je Damir Mikec osvojio srebrnu medalju u streljaštvu, dok je Tijana Bogdanović uzela bronzanu u tekvondou.

Milica Mandić već ima olimpijsku medalju, i to zlatnu sa Igara u Londonu 2012. godine.

Mandić: Ponosna sam i emotivna, ovo su moje poslednje OIReprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić izjavila je danas da je „mnogo emotivna, srećna i ponosna“ na olimpijsko zlato i dodala da su joj ovo verovatno bile poslednje Olimpijske igre.“Ja ne bih bila ovde gde sam danas i mislim da sam zato emotivna što sam ponosna što imam tako divnu podršku, što imam tako divne ljude iza sebe koji su me uvek gurali da dodjem do svog maksimuma, i ovo su mi poslednje Olimpijske igre i htela sam da ih završim na način kako dolikuje“, rekla je Mandić za RTS.

Ona je ocenila da je zlato u Tokiju veći uspeh od onog sa Igara u Londonu 2012. godine, posebno zbog prognoza stranih medija, koji joj nisu davali velike šanse.“Ja sam išla sa verom u sebe, sa verom u sve ono što sam radila i ako je bilo teško u nekim momentima, znala sam koliko sam sebe dala svemu ovome, koliku podršku imam kući, da imam trenera iza sebe za koga znam da će da da svoj maksimum kao i ja. Kao što rekoh, išli smo protiv svih šansi i našli se ponovo na podijumu“, istakla je Mandić.Prema njenim rečima, sve današnje protivnice su bile jako dobre i svaka borba je bila teška za sebe.“U finalu mislim da je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak i posle toga nije smela da napada istom silinom kao na početku i to mi je osiguralo da mogu ja malo više da kontrolišem borbu. Ali svakako, sve one su sjajne devojke i sjajne protivnice i meni je čast što sam se našla oči u oči sa aktuelnim svetskim šampionom u finalu“, dodala je Mandić.Na pitanje da li ima naslednice Milice Mandić u Srbiji, ona kaže – Tijana Bogdanović.“Mogu da pričam da je, ne naslednica… ja se iskreno nadam jednom trećem olimpijskom ciklusu da u Parizu dopuni tu jednu koja nedostaje, jer je ona jedna izvanredna devojka i toliko sam srećna što smo i posle Rija uspeli zajedno da osvojimo ovu medalju jer je to devojka koja je zaslužila da bude prva. Nemam reči za nju“, rekla je Mandić.

Mandić je danas u kategoriji iznad 67 kilograma osvojila zlato pobedivši Korejku Li Dabin.Ovo joj je drugo olimpijsko zlato, nakon Igara u Londonu 2012. godine.Tekvondistkinja Tijana Bogdanović u subotu je u kategoriji do 49 kilograma osvojila bronzanu medalju na ovogodišnjim OI.