“Reč je o jednom od značajnijih projekata koje je ambasador (Pjer) Košar samo najavio, kada je pre pet meseci sa šefom Delegacije EU u Srbiji (Emanuele) Žiofreom boravio u ovom gradu”, rekao je Akcal.

Gradonačelnik Nihat Biševac nije dao konkretan odgovor na pitanje šta konkretno znači modernizacija saobraćaja. “Delovi tih sredstava će biti usmereni za saobraćajnice, rasvetu, životnu sredinu…Lokalne samouprave imaju mogućnost da taj novac usmeravaju prema prioritetima za građane i lokalnu zajednicu”, rekao je Biševac.

On je posetio da je reč o realizaciji nedavno potpisanog sporazuma sa Razvojnom agencijom Francuske i Svetskom bankom.

Ambasador Žiofre naglasio je posle sastanka sa gradonačelnikom Biševcem da je Evropa posvećena ukupnom razvoju Srbije na njenom putu ka Uniji.

“Danas smo i konkretno razgovarali o različitim razvojnim projektima”, rekao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Žiofre, ambasador Slovenije Damjan Bergant i Akcal boraviće danas i sutra u Novom Pazaru, gde su se sastali sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i predsednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misalom Pramenković.

Prema utvrđenom planu posete, ambasador EU će upetak posetiti Sandžačku agenciju za razvoj (SEDA), preduzeće Bronja i Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Tahir Taša Delić.

Boravak više diplomata bio je povod da se u Novom Pazaru istovremeno nađe i nekoliko ministara iz Vlade Srbije-ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i ministar turizma i omladine Husein Memić.