“Ovo je borba za slobodu a ne za vlast. Ko je za borbu protiv mafije, taj je svetlo”, poručio je u obraćanju okupljenima ispred Skupštine Srbije poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

On je rekao da su organizatori protesta posvećeni tome da, iako su iz različitih stranaka na izbore izađu na jednoj listi, i da nema razmirica među njima, napominjući da je to borba za slobodu ali da je zlo jako i da moraju biti svi složni.

Milivojević je istakao da na srpskom grbu upravo to stoji, da samo sloga Srbina spasava.

Prema njegovim rečima predsednik Srbije Aleksandar Vučić je “šef mafije i treba da robija”.

“Da ustanu Vito Korleone i Al Kapone, oni bi došli kod Vučića i poljubili mu ruku, kao kumu, jer je od Srbije napravo Balkansku Kolumbiju, jer su takve oni imali snove”, rekao je Milivojević.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je istakao da je sve rečeno, tako da je vreme za delovanje.

“Svi 17. decembra na jednu stranu, da srušimo zlo”, poručio je Jovanović.

On je rekao da je malo zatvora za sva nedela koje je ova vlast počinila, kao i da njeni predstavnici treba da se spreme za duge zatvorske šetnje, u čemu je posebno pomenuo ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića.

Nakon obraćanja govornika, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do zgrade RTS-a i do REM-a.

Kako javlja reporter agencije Beta, na čelu kolone protestne šetnje su veliki transparenti “Srbija protiv nasilja” i “Studenti protiv nasilja”.