On je u saopštenju naveo i da ” posebno zabrinjavajuće deluju uvredljivi plakati i grafiti na kojima su prikazan poslanici i lideri opozicioni stranaka, Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici) Miloš Jovanović (Novi DSS) i Boško Obradović (Dveri)”.

Milivojević je naveo i da se oni “putem grafita i plakata optužuju kao krivci za slom politike Vučića” u vezi Kosova.

” Lepljenje plakata uvredljive sadržine na kuću porodice Đurđević Stamenkovski, targetiranje stanova i kuća opozicionih prvaka, jeste dokaz panike i straha posrnulog režima Vučića”, kazao je on.

Ocenio je da je ” posebno opasno” što vlast ” politički život iz raspuštene skupštine” koja, kako je naveo, ” ne zaseda u ovim teškim i izazovnim okolnostima želi da premesti na ulicu, namećući nasilje i mržnju kao alternativu dijalogu i demokratskoj raspravi “.

“Srbija jem na žalost postala zemlja ogoljenih pretnji i targetiranja ne samo političkih protivnika režima, već svih pojedinaca i predstavnika institucija koji se usude da kritikuju tragično stanje udruštvu za koje je najodogovorniji upravo Vučić”, kazao je on.

Kazao je da je “sinoć je na tribini na Pravnom fakultetu”, poslanik Svetozar Vujačić, pominjan u svedočenju Marka Miljkovića, drugoptuženog pripadnika klana Veljka Belivuka” kratko obraćanje tužiteljki Bojani Savović (smenjenoj u slučaju EPS) završio, kako tvrdi, pretnjom: ” Videćete da ćete loše proći!“

“Još jednom pružamo snažnu podršku svim nosiocima pravosudnih funkcija koji su se s pravom pobunili zato što ne žele nemo da posmatraju propast n sudova i tužilaštva”, naveo je Milivojević.