“Ponovna Vulinova poseta Moskvi i razgovori sa sekretarom Saveta bezbednosti Sergejom Šojguom pokazali su da će on, iako je potpredsednik Vlade, zapravo biti ministar za Moskvu i obračun sa opozicijom u novoradikalskoj Vladi Aleksandra Vučića koja Srbiju, umesto u EU, vodi u izolaciju” – ocenio je Branko Miljuš, član Predsedništva Stranke slobode i pravde.

U saopštenju je ocenio da to znači da će Vulin “nastaviti da progoni ruske opozicionare koji se protive ratu i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu”, ali i da “uvozi metode za obračun sa opozicijom” što je počeo još 2020. godine, kada je, kao ministar odbrane, “u najstrožoj tajnosti sa ruskim bezbednosnim strukturama formirao Komitet za borbu protiv obojenih revolucija”.

“Sve ovo bivši miljenik supruge Slobodana Miloševića ne bi mogao da radi bez znanja i odobrenja njegovog šefa Vučića koji se ne osvrće ni na činjenicu da je Vulin na ‘crnoj listi’ SAD zbog saradnje sa organizovanim kriminalom. Očigledno da je Vučićev strah od onoga što Vulin zna o vezama režima sa kriminalom, jače od potrebe da se zaštite interesi Srbije i njena evropska budućnost protiv koje zajedno rade svi Vučići, Vučevići i Vulini”, zaključio je Miljuš.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *