Milošević je agenciji Beta kazala da UNS osudjuje svaki vid pritisaka i pretnji novinarima i svima koji su povezani s medijskom zajednicom.

“U pravu je REM kada kaže da je zakonom zabranjen pritisak na članove Saveta i njihove zaposlene u procesu odlučivanja o dodeli frekvencija, ali je zaista indikativno da im pritisci stižu sa svih strana, osim od vlasti. Sudeći po tome kome su letos dodeljene frekvencije, i na koji način, postavlja se pitanje da li je tada podjednako bilo razloga da štrajkuju”, rekla je Milošević.

Dodala je da je “indikativno i da REM unapred označava opoziciju, nezavisne medije i deo civilnog sektora, iz čega se može steći utisak da je neko od njih i autor tih kukastih krstova”.

“REM zapravo radi isto ono za šta njih optužuje – indirektno poziva na linč i izlaže ih opasnosti”, ocenila je potpredsednica UNS-a.

Dodala je da je sporno i kada REM za bilo koga vezuje “prizivanje duhova prošlosti, jednoumlja, progona”.

“REM je direktno odgovoran što duhovi prošlosti ne silaze s ekrana najvećeg broja televizija kojima su upravo oni ponovo dali nacionalni prostor da seju razdor i progone neistomišljenike. Poslednji u nizu primera je koleginica Jelena Obućina, a uvod u monstruozne pretnje koje je dobila, desio se upravo na jednoj od tih televizija, na šta REM nije reagovao”, kazala je Milošević.

Potpredsednica UNS-a je pozvala nadležne institucije da otkriju ko je nacrtao kukasti krst na ulazu u zgradu u kojoj stanuje zamenik potpredsednika REM-a Milorad Vukašinović i da autori budu sankcionisani.

Zaposleni i Savet REM-a danas su obustavili rad zbog, kako su naveli, nevidjenog pritiska na rad nezavisnog regulatornog tela koji dolazi od dela medijske i političke javnosti, kao i svakodnevne pretnje kojima su članovi Saveta izloženi.

Najnovija u nizu pretnji je, kako je objavljeno, grafit s kukastim krstom koji se pojavio na ulazu zgrade u kojoj stanuje zamenik predsednika REM-a Vukašinović.