Sada je od prvog dana priprema na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću.

Košarkaši Srbije se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi pripremaju za kvalifikacione utakmice za odlazak na svetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke i Turske, odnosno za Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

„Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo. Uslovi za rad su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju“, rekao je Milutinov.

Košarkaši Srbije će u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo prvo 25. avgusta dočekati Grčku, a potom će tri dana kasnije gostovati Turskoj.

„Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvodjeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica“, rekao je Milutinov.

„Pred našom publikom, koju ovim putem pozivam da dodje u što većem broju u Arenu, mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bismo došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj“, dodao je srpski centar.

Evropsko prvenstvo održaće se od 1. do 18. septembra, a protivnici Srbije u Grupi D biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka. Srbija će prvu utakmicu na šampionatu Evrope odigrati 2. septembra protiv Holandije.

„O Pragu i evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama“, zaključio je Milutinov.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.