Mali je prilikom obilaska gradilišta, kako je prenelo njegovo Ministarstvo u saopštenju, naveo da će taj projekat biti razvojna šansa za privredu i celu Srbiju, naročito za privatni sektor.

“Stvaraju se uslovi da se nakon izgrađenih objekata aktivira privatni sektor i da taj deo grada postane najveće gradilište u ovom delu Evrope. Gradi se sajamski prostor na 250 hektara, 1.500 stanova, a nakon toga će ti stanovi biti ponuđeni ili na prodaju ili pojedinim kategorijama građana Srbije”, rekao je ministar.

On je naveo da će u taj projekat biti uložen veliki novac i da će se potruditi da Srbija izgleda potpuno drugačije, kao i da su radovi započeti još u julu prošle godine.

Mali je ocenio da je reč o “ogromnom inženjerskom poduhvatu, na ogromnom prostoru i na veoma zahtevnom terenu”, dodajući da se trenutno dovodi sva infrastruktura – vodovodna i kanalizaciona, kao i da se ceo kompleks povezuje sa obilaznicom.

“Gradi se sve što je neophodno da bi radovi iznad zemlje krenuli već sada, na proleće”, dodao je ministar finansija, uz podsećanje da sve mora da bude završeno do 1. decembra 2026. godine.