“Vlada Srbije je preko službe Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, radi na sveukupnom razvoju ovih opština. Značajna su sredstva koja preko Koordinacionog tela izdvajamo za infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo, reševanje socijalnih i društvenih pitanja, a sve u cilju povećanja kvaliteta života svih građana koji žive u ovom delu Srbije”, rekao je Martinović za list “Večernje novosti”.

Ocenio je da je reakcija međunarodne zajednice na delovanje premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin) u mnogim slučajevima isuviše blaga i popustljiva i da treba da uloži dodatne napore da Kurtija privede civilizovanom i demokratskom odnosu prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Upitan da li treba udovoljiti opoziciji u njihovim zahtevima za vanredne beogradske i parlamentarne izbore, Martinović je rekao da opozicija nije bila precizna da li traži raspisivanje ili održavanje tih izbora.

“Zahvaljujući stalnom unapređenju biračkog spiska kao elektronske baze podataka i elektronskom povezivanju sa drugim evidencijama možemo smatrati da je Jedinstveni birački spisak jedna od najažurnijih baza u zemlji”, rekao je Martinović, komentarišući nepravilnosti biračkog spiska u tokom prethodnih godina.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *