“Danas smo svedoci da Tibor Cerna nije doživeo tu trajnu smrt, a to je smrt zaborava i da postoje njegovi saborci, njegova porodica koja je najviše propatila zbog herojskog stradanja Tibora, ali i njegove komšije iz Debeljače i mnogi iz cele Srbije koji su svesni šta je značila ta žrtva i da je Tibor Cerna jedan od junaka sa Кošara, jedan od 108 koji su ostali na Кošarama na večnoj straži, pripadnik herojske 125. motorizovane brigade”, rekao je ministar Vučević.

Vučević je venac položio u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića i brigadnog generala Miroslava Talijana, a vence su položili i članovi porodice, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, predstavnici lokalne samouprave i boračkih udruženja.

Vojnik Tibor Cerna kao komandir streljačkog odeljenja 125. motorizovane brigade učestvovao je u odbrani SR Jugoslavije za vreme NATO agresije. Poginuo je u odbrani karaule Кošare kod Đakovice 1999. godine, a posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2017. godine u Debeljači otkrio spomenik Tiboru Cerni.