Dogovoreno je i da se, kako se navodi, dobit između proizvođača i hladnjačara deli u odnosu 60:40 odsto od prosečne izvozne cene.

Država će, kako je navedeno, otkup malina pratiti dvosmerno i ukoliko bude bilo neophodno, a u cilju da nijedna strana ne bude oštećena, intervenisati u skladu sa zakonskim poropisima, a biće potpisan i sporazum.

Martinović je istakao da “samo ujedinjenjem, odnosno sinergijom poljoprivrednika i državnih organa može da se odgovori na izazove veoma zahtevnog svetskog i evropskog tržišta malina”.

On je istakao “da bi bilo celishodno da se napravi sistem u kome će i mali i veliki proizvođači sihronizovano funkcionisati”.

Na sastanku su bili državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Livija Pavićević, državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović, pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine Žarko Malinović, pomoćnici ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević i Nenad Katanić, predsednik Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu Marjan Rističević, predsednik Opštine Arilje Predrag Maslar, predstavnici Privredne komore Srbije, Republičkog zavoda za statistiku.