U toku su radovi na tunelu “Iriški venac” i na izgradnji mosta preko Dunava izmedju Kovilja i Petrovaradina, koji je takodje deo Fruškogorskog koridora.

“Impresioniran sam načinom na koji su minulih meseci vredni neimari iz (kineske) kompanije CRBC i njihovi brojni podizvodjači iz naše zemlje započeli izgradnju Fruškogorskog koridora. Intenzivno se radi na dva ključna velika objekta – mostu i tunelu – koji će, praktično, proći kroz Frušku goru i povezati Novi Sad sa Rumom, Beogradom i Šapcem”, naveo je Mirović.

Dodao je da se radovi odvijaju prema planu, uprkos problemima u globalnoj ekonomiji koji se osećaju i u Srbiji.

“Ovo je veliki i važan posao koji će mnogo značiti – za Frušku goru, za turizam, za sve ono što ćemo kao novi sadržaj ovde ponuditi u narednim godinama. Zajedno sa brzom prugom, ovo je jedna vrsta simbola ekonomskog preporoda i razvoja Srbije”, istakao je Mirović.

Povodom Kineske nove godine, Pokrajinska vlada organizovala je svečani ručak za predstavnike kompanije CRBC i Ambasade Kine.

Došao sam na gradilište da čestitam Kinesku novu godinu, našim iskrenim prijateljima, našim partnerima, rukovodstvu i narodu Republike Kine i još jednom potvrdimo veliko i snažno prijateljstvo i partnerstvo koje daje konkretne rezultate i koje pokazuje i na ovom primeru kako veze dva naroda mogu da pomognu u realizaciji važnih projekata”, dodao je Mirović.