Predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović rekao je na mitingu da Srpska napredna stranka (SNS) mora na izborima 2. juna da ode u istoriju kako bi Srbija “preživela”.

“Ovo što mi živimo prethodnih 12 godina je agonija koja nema kraja i ako mislimo da zemlja oživi moramo da ih sklanjamo, ali mora i neko da odgovara za kriminal koji je sproveden i za epsku pljačku zemlje”, rekao je Parandilović.

On je dodao da se predsednik Srbije Alekdandara Vučić “izblamirao” na sednici Ujedinjnih nacija, “praveći predstavu sa zastavama”.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je Srbija za 12 godina vlasti SNS-a na putu da postane neokolonija.

“Onaj ko je kandidat na svim izborima rasprodaje strancima sve, samo da bi opstao na vlasti”, rekao je Alkesić.

Predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar Dušan Brković rekao je da se ograđuje od grafita na zidu srednje Ekonomske škole protiv predsednika Srbije i gradonačelnika Čačka, jer je koalicija kojoj pripada njegova stranka protiv svakog nasilja.

Na zidu Ekonomske škole danas je osvanuo grafit “Smrt izdajnicima, Vučiću i Milunu”.

Brković je skrenuo pažnju na brojne ekološke probleme u Čačku i okolini, od zagađenog vazduha i reka do potencijalne opasnosti od iskopavanja litijuma.

Poslanik Demokartske stranke (DS) Srđan Milivojević je pustio belog goluba Radoja da pronađe predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i da mu poruči “da sutra ne dolazi u Čačak na miting SNS jer ga Čačak ne želi”.

Mitingu je prisustvovao i predsednik DS Zoran Lutovac.

On je izjavio novinarima pre početka mitinga da je bio “šokiran” ponašanjem predsednika Sribje Aleksandra Vučića juče u Njujorku.

“Njegovo ponašanje je bilo neprimereno i ponižavajuće za Srbiju. To je bila predstava za unutrašnje prilike u Srbiji, predstava koja služi da se ne priča o lokalnim izborima, da se priča o temi koju je on nametnuo”, rekao je Lutovac.

Posle mitinga okupljeni građani su prošetali centralnom gradskom ulicom.

Izbornu listu “Čačak protiv nasilja i Novi DSS” čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Srbija centar, Nova Demokratska stranka Srbije, Novo lice Srbije i Grupa građana “Čačak je naš”.

Na listi se nalazi 60 kandidata za odbornike, od ukupno 75 odborničkih mesta koliko ima u lokalnoj Skupštini.