“Briga o zaposlenima i zajednici u kojoj poslujemo je integralni deo našeg poslovanja. Raduje me da broj novorodjenih beba raste iz godine u godinu, a AIK banka nastavlja da pruža podršku ne samo zaposlenima, već i zajednicama u kojima posluje. Želimo i verujemo da svi zajedno treba da budemo kreatori lepše i bolje budućnosti za našu decu”, rekla je predsednica Izvršnog odbora AIK banke Jelena Galić.

Pored uručenja novčanih nagrada zaposlenima iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, na skupu je svečano obeležena uspešno završena realizacija donacija porodilištima u Adria regionu.

“Posebno smo ponosni što smo ovaj naš interni program proširili donacijama za sedam porodilišta, u kojima se godišnje rodi oko 16 hiljada beba. Tako smo pružili podršku ne samo mladim porodicama naših zaposlenih, već i roditeljima širom regiona”, rekao je generalni direktor MK grupe Mihailo Janković.

Donacije su primila porodilišta u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Hrvatskoj, a ukupna vrednost programa “Podrška porodici” u proteklih godinu dana iznosila je 700.000 evra.

U Srbiji je donacija vredna 100.000 evra upućena Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC “Dr Dragiša Mišović”, a iskorišćena je za nabavku najsavremenijeg laparoskopskog stuba, koji će posebnu primenu imati u lečenju steriliteta, kako bi žene koje iz cele Srbije dolaze u ovu zdravstvenu ustanovu mogle da se ostvare u ulozi majke.