Bivši fudbaler Novog Pazara Miloš Obradović tužio je tog supeligaša zbog duga od 500 evra, piše sportski portal “Mocartsport”.

Obradović trenutno igra za Voždovac, koji će u subotu ugostiti Novopazarce u okviru 13. kola Super lige Srbije.

On je u jesenjem delu prošlog prvenstva nastupio pet puta za pazarsku ekipu i postigao jedan gol.
 
Pozivajući se na informacije Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, čiji je predsednik Mirko Poledica, “Mocartsport” ističe da su Obradovićeva potraživanja najniža u istoriji srpskog fudbala.

“Mi se uvek trudimo da u ovakvim slučajevima to rešimo mirnim putem, da se ne ide na Arbitražni sud, ali… Neviđeno je koliko se nekorektno ponašaju srpski klubovi i ovakvih zahteva će biti sve više. Bliži nam se kataklizma srpskog fudbala”, rekao je Poledica.

“Jedino su Čukarički i Voždovac privatni klubovi. Svi ostali su direktori i predsednici sa tuđim parama. Svi hoće da budu gazde, a pitao bih ih da li bi se ovako ponašali da je njihov novac u pitanju. Lako je tuđim parama manipulisati”, dodao je.

Njegov sindikat je pre tri meseca poklonio Novom Pazaru 40 kompleta sportske opreme i 28 lopti, a Poledica je tada istakao korektnu i prijateljsku saradnju “Nezavisnosti” i tog kluba.

“Problema je sve manje, a ako se pojave rešavamo ih mirnim putem”, kazao je tom prilikom Poledica.

M. Minić