Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas u Novom Pazaru da će započeti infrastrukturni projekti u ovom kraju biti što pre završeni, i da će država u infrastrukturu ovog područja nastaviti da ulaže i u narednom periodu.

Momirović je sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave obišao obilaznicu oko Novog Pazara, kao i radove na rekonstrukciji magistralnog puta ka Tutinu koje izvodi turska firma „Tašjapi“, a vredni su 24 miliona dinara.

„Previše se kasni sa rekonstrukcijom ove saobraćajnice koja je trebala da se uradi još pre nekoliko decenija i zato više nemamo vremena za gubljenje. Rok za završetak radova je jun 2022.godine, ali uz dobre saradnike i izvođače radova koje imamo potrudićemo se da sve bude završeno možda i do kraja ove godine. Kod obilaznice je bilo dosta problema sa eksproprijacijom zemljišta, mislim da ni cena nije bila adekvatno procenjena, ali verujem da ćemo do sledeće godine završiti tu prvu deonicu “, naveo je Momirović.

Najavio je i da će država u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviti da ulaže u Novi Pazar, i da će u narednom periodu biti urađeno 110 kilometara kanalizacione i kolektorkse mreže.

„U planu je i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, kao i investicije u sportsku infrastrukturu, jer ovaj grad to zaslužuje. Nadam se da će do kraja godine biti započeti radovi i na deonici autoputa od Požege do Boljara, a planirana je i rekonstrukcija puta Kraljevo-Novi Pazar“, dodao je Momirović.

Na pitanje novinara Sto plus radija da li se razgovaralo o izgradnji aerodroma u Novom Pazaru jer se ta tema pominjala prošle godine, Momirović je rekao da je to previše ozbiljna investicija i da se o tome nije pričalo na današnjem sastanku.

„Ne želimo neoprezno da ulazimo u takve investicije i tako politički promovišemo sebe a da to ima upitnu perspektivu.Nismo se na žalost proslavili investicijama u aerodrome, i u ovom trenutku ima prioritetnijih pitanja poput putne i komunalne infrastrukture“, objasnio je Momirović.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da su izgradnja obilaznice oko grada i rekonstrukcija puta do Tutina dva veoma bitna projekta jer je u prošlosti vrlo malo ulagano u ovaj kraj.

„Poslednjih godina se dosta ulaže u putnu infrastrukturu, a ovaj putni pravac i autoput Požega-Boljare su projekti za budućnost našeg kraja, naveo je Biševac.

E.Đulović/N.Kočović