On je danas uzvratio gostoprimstvo predstavnicima Luke Antverpen, vožnjom brodom u Beogradu.
„Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi“, rekao je Momirović.

Dodao je da „nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala kada je postala predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu već i za ceo svet“.

Srbija, kako je rekao, sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postala predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi.

Investicioni talas u vodnom sektoru, prema njegovim rečima, obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) Filip Desoj zahvalio je u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije, već i cele Evropske unije.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.