Član koalicije Robert Kozma rekao je da je siguran da će u prvih 100 dana nakon izbora, oni uspeti da prodju kroz sve štetne ugovore i poslove koji su do sada potpisani.

Na predstavljanju programa u Dorćol placu u Beogradu, Kozma je naveo da će ta revizija početi od spalionice otpada u Vinči, za koju tvrdi da nije rešenje već da je produbljivanje problema zagadjenja vazduha.

On je kazao i da će tim stručnjaka preći sve ugovore koje smatraju štetnim i da će one ugovore za koje procene da se ne mogu „popraviti“, raskinuti.

Član koalicije Predrag Momčilović kazao je da problem zagadjenja vazduha ne može da se reši odmah, ali da je obaveza da se o kvalitetu vazduha gradjani odmah informišu.

Cilj im je, kako je naveo, da gradjani svoje dotrajale uredjaje za grejanje zamene novim i efikasnim, da ulažu u poboljšanje izolacije objekata koje bi dovelo do efikasnijeg sistema grejanja i da se fokusiraju na unapredjenje energetske efikasnosti.

On je naveo da se troši 40 odsto energije zbog loše izolacije.

Dodao je da planiraju da ulažu u javni prevoz i da sprovode rigoroznu kontrolu industrijskih objekata.

Momčilović je kazao će insistirati na instaliranju solarnih panela.

Natalija Simović je navela da koalicija ima plan koji bi doveo do veće bezbednosti žena u glavnom gradu, kao što je povećanje osvetljenja ulica, proširenje kapaciteta sigurnih kuća, ali i usluga centra za podršku ženama žrtvama seksualnog nasilja.

Dodala je da je plan i da se prošire kapaciteti vrtića ali i njihovo radno vreme.

Član koalicije Zoran Bukvić rekao je da je rešenje javnog prevoza u Beogradu jedna od najvažnijih stvari.

Plan je, prema njegovim rečima, da uvedu tri brze linije autobusa, tri brze linije tramvaja i tri linije BG voza.

On je dodao da je proširenje žutih traka i prednost javnog prevoza na raskrsnicama bitna stavka u rešavanju problema prevoza u glavnom gradu.

Bukvić je kazao i da će koalicije smanjiti cenu javnog prevoza, ukinuti tarifne zone i noćni prevoz uvesti u tarifni sistem.

„Naplata parkinga u Beogradu biće usmerena na javni prevoz“, dodao je on i najavio da imaju plan i za proširenje parking mesta.

Nosilac liste te koalicije Nebojša Zelenović rekao je da iskreno veruje u mladi tim koji čini tu koaliciju, navodeći da je plan da svako mesto u Srbiji ima prečišćivač otpadne vode.

On je dodao da je Beograd jedina evropska prestonica bez prečišćivača otpadnih voda.

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo Dobrica Veselinović zahvalio je na 4.672 prikupljena potpisa za listu „Moramo, za dobar grad“.

On je pozvao gradjane da izadju na izbore 3. aprila i da time utiču da Srpska napredna stranka nakon izbora ne bude na vlasti.