Predsednik Bošnjačke narodne stranke (BNS) Mujo Muković pozvao je danas Bošnjake da ne rasipaju glasove na partije koje će se na predstojećim izborima boriti za jedno poslaničko mesto, već da podrže listu “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo”.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da će ova lista na najbolji način zastupati interese Bošnjaka.

“Ovo je jedinstvena prilika da rešimo mnoga goruća pitanja u Sandžaku, da obezbedimo nova radna mesta za našu omladinu, ubrzamo evrointegracije i pojačamo borbu protiv korupcije koja u sandžačkim opštinama nije ni započeta”, izjavio je Muković.

On je istakao da će BNS voditi pozitivnu kampanju i da očekuje da i ostale partije postupe isto.

Na pitanje Sto plus radija da li je zadovoljan što je na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” BNS pripalo samo jedno poslaničko mesto, odgovorio je da jeste.

“Iako iz ove perspektive ne deluje tako, zadovoljni smo, jer smo mi jedina manjinska stranka na listi naprednjaka. Od Vučića nismo ni tražili više, jedino je bilo razgovora oko učešća u izvršnoj vlasti u sandžačkim opštinama”, rekao je Muković.

On je dodao i da mu ne smeta što je SNS za koalicione partnere izabrala stranke koje na prethodnim izborima nisu bile na njihovoj listi i da nema nikakve zamerke na Vučićev izbor.

On je pojasnio da njegova stranka nije nabrojana među partijama koje čine listu “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo” jer se nalazi na kvoti SNS, ali da će oni u sandžackim opštinama i dalje delovati kao BNS.

Muković se nalazi na 47. mestu na listi Srpske napredne stranke (SNS), a BNS je i na prethodnim parlamentarnim izborima bila deo koalicije okupljene oko naprednjaka.

N. Kočović