Kako je saopšteno, “dosadašnje analize na osnovu navoda koje su iznosili Milenković i Mitić, nisu ukazivale na njihovu ugroženost”.

“Postupak bezbednosne procene će maksimalno profesionalno, u skladu sa zakonom, biti sproveden od strane nadležnih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svih bezbednosnih službi Republike Srbije”, istakao je MUP.

MUP je “apelovalo na predstavnike pojedinih političkih stranaka i pojedince da iznošenjem neproverenih informacija ne vrše pritisak na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji odgovorno i u skladu sa zakonom obavljaju svoje dužnosti”.

Takođe je navedeno da je prethodno dvojici inspektora, na osnovu njihovih navoda, “dodeljeno policijsko obezbeđenje Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koje su Milenković i Mitić odbili”.

MUP je istakao da je ta jedinica usko specijalizovana i nosilac je policijskih poslova bezbednosne zaštite određenih ličnosti i objekata.

Između ostalih, obezbeđuju ministra unutrašnjih poslova, predsednika Narodne skupštine Srbije, nosioce najviših pravosudnih funkcija i druge državne funkcionere, i “uspešno je realizovala obezbeđivanje mnogobrojnih stranih državnika, nosilaca najviših državnih funkcija tokom službenih poseta Srbiji”.

Inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić otkrili su aferu Jovanjica, zbog čega su, kako su naveli, bili izloženi pritiscima, a nedavno su i premešteni sa svojih mesta u policiji.

Advokatska kancelarija Tomanović je sopštila da se posle smenjivanja Milenkovića s dužnosti povećala ugroženost njegovog života.