MUP je u saopštenju naveo da je zbog te situacije zatražio da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje te zone i ponovi bezbednosni pregled svih lica.

“Iz navedenih razloga granična policija je obustavila privremeno pasošku kontrolu kako bi se ispoštovali bezbednosni uslovi i uspostavila puna bezbednost lica i vazduhoplova”, dodaje se u saopštenju.

Dodali su da će, nakon sticanja uslova za nastavak pasoške kontrole, granična policija u najkraćem roku obaviti poslove i zadatke koji su u njenoj nadležnosti i sprečiti zadržavanje na izlazu iz Srbije.

Kompanija “Er Srbija” saopštila je da je, usled tog vanrednog pregleda, moguće da će doći do kašnjenja letova tokom večeri i jutra.

“Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa. Nadležne službe ‘Er Srbije’ u saradnji sa službama kompanije ‘Belgrejd erport’ preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja”, dodaje se u saopštenju.