Iz MUP-a su dodali da je policija potraživala lica, koja se sumnjiče da su prethodno uznemiravala više mlađih osoba na autobuskom stajalištu, a odmah potom napali i povredili policijskog službenika, na adresama stanovanja i da nije bilo prekomerne upotrebe sile.

U saopštenju MUP-a su istakli da je juče oko 15.45 časova u Bulevaru Despota Stefana napadnut tridesetogodišnji policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd prilikom vršenja službene dužnosti.

“U trenutku kada je uočio da tri osobe maltretiraju više mlađih lica, u nameri da ih odbrani, primenio je policijska ovlašćenja, legitimisao se službenom legitimacijom, nakon čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim je jedan od njih ciglom pogodio policijskog službenika u glavu, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave”, saopštili su oiz MUP-a.

Dodali su da je povređenog policajca Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

“Policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića, kao i da se radi o licima koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja#”, naveli su iz MUP-a u saopštenju.

Naglasili su da je za dvoje od njih bila raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela.

Iz ministarstva unutrašnjih poslova još jednom su apelovali na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *