Uhapšeni su R. B. (65), A. B. (36), B. D. (48), S. K. (40), B. Đ. (61), D. G. (70), S. K. (1961), I. D. (30), M. B. (73), M. P. (68), Z. V. (62), M. N. (62), S. B. (51), N. G.(1968), N. P. (55), V. S. (40) i L.R.S. (56).

Oni su osumnjičeni da su u periodu od aprila 2023. godine do danas, u ilegalnoj štampariji na teritoriji Beograda napravili više od 400 lažnih javnih isprava – ugovore, punomoćja, diplome srednjih, viših, i visokih školskih ustanova, u nameri da ih naručioci upotrebe u pravnom saobraćaju kao prave i stečene na zakonit način.

Među uhapšenima su dva lica zaposlena u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kao i jedno lice zaposleno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji se sumnjiče da su iskorišćavanjem svog službenog položaja vršili provere kroz zatvorene baze matičnih službi i MUP, za lica za koja su se falsifikovana dokumenta izrađivala.

Takođe, uhapšena je jedna osoba zaposlena u Ministarstvu prosvete, za koju postoje osnovi sumnje da je iskorišćavanjem svog službenog položaja sa ovim izrađenim falsifikovanim dokumentima zapošljavala lica u državnim institucijama, za šta je dobila određene sume novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.