Predstavnik liste „Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ Admir Muratović rekao je danas da će ova lista od nadležnog ministarstva tražiti da im obezbedi nesmetane uslove za rad u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV).

Muratović je na konferenciji za novinare optužio većnike liste „Za bošnjačko jedinstvo“ da su „tajno, iza zatvorenih vrata“ izabrali rukovodstvo ovog nacionalnog organa.

„Tražićemo od ministarstva da spreči samovolju predsednika veća Sulejmana Ugljanina i da nam obezbedi normalne uslove za nesmetan rad u ovom telu. Ukoliko Ugljanin ne može da se nosi sa ovom funkcijom, koja je izuzetno važna, neka to prepusti nekom drugome, jer on očito nije navikao da radi u ambijentu gde ima opozicije“, rekao je Muratović.

On je rekao da Ugljanin na jučerašnjoj sednici zatražio pauzu, tokom koje je bez opozicije i medija izabrao rukovodstvo veća.

„Mi smo u sali za sednice čekali da prođe pauza, koju je Ugljanin zatražio, međutim posle skoro sat vremena većnici sa njegove liste su počeli da napuštaju prostoriju u koju su se povukli i da izlaze iz zgrade. Kasnije je medijima prosleđeno saopštenje da je izabrano rukovodstvo Veća, očito tajno, bez medija i opozicije“, rekao je Muratović.

On je istakao da će ova lista nastaviti da deluje kao konstruktivna opozicija u radu ovog tela, kao i da će podržati sve odluke koje su u interesu Bošnjaka.

Većnici BNV izabrali su juče četiri potpredsednika, Izvršni odbor, odbore i statutarnu komisiju, a svi imenovani su sa većinske liste „Za bošnjačko jedinstvo“.

Ovu sednicu BNV obeležila je Ugljaninova odluka da sa zasedanja udalji medije, iako su pre toga uredno pozvani da je prate, kao i da većnicima oduzme mobilne telefone kako opozicija ne bi snimala dešavanja na sednici.

Ugljaninova lista „Za bošnjačko jedinstvo“ ima 19 većnika , dok lista „Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“, bliska muftiji Muameru Zukorliću, ima 16 većnika.

A.Bajrović