Autorski tekst Davida Goldmana, u kome se izmedju ostalog tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno najviše 4.500 ljudi, uklonjen je sa internet stranice izraelskog lista Džeruzalem Post (Jerusalem Post), saopšteno je danas iz Muzeja žrtava genocida.

Iz te ustanove su naveli i da je Džeruzalem Post u današnjem izdanju objavio autorski tekst vršioca dužnosti direktora muzeja Dejana Ristića o “nepobitnim istorijskim činjenicama u vezi sa karakterom koncentracionog logora smrti u Jasenovcu” kao i o broju do sada identifikovanih žrtava tog ustaškog logora.

Prethodno je i Ministarstvo spoljnih poslova osudilo objavljivanje teksta Davida Goldmana pod naslovom “Ovo sramotno ismevanje holokausta mora prestati” koji, kako se ističe, obiluje netačnim i zlonamerno plasiranim podacima.

“Zatečeni smo ovim besramnim pokušajem revizije istorije i relativizacije najvećeg i najmonstruoznijeg zločina na ovim prostorima”, saopšteno je iz tog ministarstva.

Autor David Goldman, kako se navodi, u tekstu vredja seni nevino stradalih žrtava jasenovačkog logora, ali i zdrav razum izraelskih i medjunarodnih čitalaca tvrdnjom da u tom najvećem koncentracionom logoru nacističke Nezavisne Države Hrvatske nije pobijeno više od 4.500 žrtava.