“N1 posluje po svim pravilima novinarske profesije i svim primenjivim propisima i plaća sve primenjive finansijske obaveze. Radi u skladu sa najboljom evropskom praksom i saradjuje otvoreno sa svim relevantnim udruženjima i institucijama”, navodi se u odgovoru premijerki objavljenom na portalu N1.

Po saopštenju N1, kritičko izveštavanje “nije i ne sme biti razlog da budu targetirani svaki put kada postave pitanje koje se vlastima ne svidja”.

“Gradjani imaju pravo da budu obavešteni o svim temama od javnog interesa i mi to pravo poštujemo”, navodi se u saopštenju.

Tvrdeći da mediji Junajted grupe “svakodnevno vrše besprizorni pritisak” za davanje preostale, pete nacionalne frekvencije, Brnabić je danas izjavila novinarima da je “Junajted grupa” registrovana u Luksemburgu i da se u Srbiji “samo reemituju”.

“Istina je da je Junajted grupa registrovana u Luksemburgu, da to nisu srpski, već prekogranični mediji i da se oni samo reemituju u Srbiji i kao takvi ne plaćaju porez u Srbiji, kao ni nadoknadu udruženjima autora muzike, filmova i izdavačima za sadržaj koje koriste u proizvodnji programa”, rekla je premijerka.