On je radiju Sto plus rekao da je ove godine osim prijava sa prostora bivše Jugoslavije bilo i kandidata iz Turske i Mađarske.

„Prijave primamo večeras do ponoći nakon čega će žiri imati veoma težak posao odabira osam najboljih koji će pred publikom nastupiti uz pratnju festivalskog orkestra sastavljenog od akademskih muzičara. Broj prijava govori da Zeman postaje sve popularniji među mladim muzičarima regiona koji neguju tradicionalnu muziku“, rekao je Mačković.

Dodao je da će ovogodišnji Zeman festival otvoriti grupa „Mostar Sevdah Reunion“ koja izvodi sevdalinke u modernim aranžmanima, druge večeri če nastupiti italijanska solistkinja Cecilia Bara sa svojim bendom, a festival se zatvara nastupom sarajevskog hip-hop benda „Helem nejse“.

World Music Fest Zeman koji neguje muziku nastalu mešanjem tradicionalne bosanske sevdalinke i savremenih muzičkih pravaca, u Novom Pazaru će biti održan od 1. do 3.avgusta, a takmičenje „Glas Zemana“ zakazano je za drugi avgust.

Festival se po šesti put organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Grada Novog Pazara i Kulturnog centra.