Protestu su se pridružili i studenti koji su danas od 11.00 do 18.00 časova blokirali centrale beogradske saobraćajnice, zahtevajući takodje kontrolu biračkog spiska.

Studenti su ispred zgrade RIK sapštili da će proteste proširiti na celu Srbiju, ukoliko se do srede ne odgovori pozitivno na njihove zahteve.

Oni su tražili da se puste na slobodu njihove kolege koje su uhapšene sinoć, a ponovo su pozvali i da ne bude nikakvih nasilnih poteza,uz drevnu poruku da “studenti nisu zapalili žito”.

Takođe, oni insistiraju da im se obrate predstavnici opozicije.

Kandidat za gradonačelnika “Srbije protiv nasilja” Vladimir Obradović izjavio je za N1 da podržava studente i da su tu “svi na istom zadatku i svi se bore da se ne dozvoli izborna krađa i da dođe do novih fer izbora”

“Treba da se formira stručan tim koji bi imao uvid u biračke spiskove, koji bi činili pravnici ali i aj-ti stručnjaci koji znaju kako se čuvaju spiskovi i kako da ne dođe do naknadnih izmena”, rekao je Obradović.

On je dodao da se opozicija zalaže i za međunarodni monitoring, jer su svi posmatrači rekli da su izbori bili nefer.

 

Ispred sedišta RIK u Beogradu počeo osmi protest zbog navodne izborne krađe

Ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u centru Beogradu, počeo je osmi protest zbog navodne izborne krađe, u organizaciji opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja”.

U Ulici Kralja MIlana, gde je sedište RIK, oko 18.00 okupilo se nekoliko stotina osoba, gradjani i dalje pristižu, a saobraćaj je blokiran, javio je reporter agencije Beta.

Medju okupljenima je i veći broj mladih koji nezadovoljstvo radom RIK izražavaju duvanjem u pištaljke, skandiraju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i uzvikuju “Vučiću odlazi”.

Koalicija “Srbija protiv nasilja” traži raspisivanje novih izbora, i u Beogradu i u celoj Srbiji, a uz poslanicu Mariniku Tepić, u sedištu RIK, štrajkuje gladju još nekoliko predstavnika te koalicije.

Protestu su se pridružili i studenti koji su do 18.00 blokirali ključne saobraćajnice u centru Beograda.