Pošta Srbije saopštila je da će sutra, 8. marta pokrenuti prvi nacionalni nagradni konkurs „100 uspešnih, poslovnih žena“, pod sloganom „Najbolje tek dolazi“, čime se pridružila inicijativi i planovima vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapredjenju položaja žena na tržištu rada.

„Dosledno ispunjavajući svoju društveno-odgovornu ulogu Pošta je konkurs namenila preduzetnicama ili osnivačima i zakonskim zastupnicima malih preduzeća sa teritorije cele Srbije, sa ciljem da pomogne osnaživanje i promociju ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čije su vlasnice žene, kao i njihovu veću konkurentnost i bolje pozicioniranje na nacionalnom tržištu roba i usluga“, navedeno je u saopštenju.

Nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ traje do 8. aprila 2022. godine, a kriterijumi za ocenjivanje su, izmedju ostalog, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti i uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje.

Prijave će ocenjivati stručna komisija, a proglašenje pobednica konkursa biće organizovano krajem aprila.

Za 100 kandidatkinja čije prijave budu najbolje ocenjene, Pošta će obezbediti nacionalnu vidljivost njihovog poslovanja kroz besplatan oglasni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije u vidu predstavljanja u brošuri koja će biti dostupna bez naknade korisnicima poštanskih usluga, kao i u onlajn brošuri, na monitorima u poštama, i na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku i Linkedinu.

Detaljne informacije o uslovima konkursa i načinu prijave dostupne su na internet adresi http://preduzetnice.posta.rs.