{Video1:}

“Ko kod vas pita šta je centralno na ovim izborima, možete da kažete – prošlo je vreme da se u Srbiji bira između sadašnje i bivše vlasti, neće se više birati između Vučića i Đilasa, postoji alternativa”, rekao je predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, na predizbornoj konvenciji u Beogradu.

On je naveo da pristalice Nacionalnog okupljanja nemaju čega da se plaše jer – “mi smo Srbija”.

“Više od 80 odsto građana po svim anketama podržava program te buduće vlade i zato je važno da do 17. decembra dođemo do što više ljudi, kako bi čuli da postoji alternativa i sadašnjoj i bivšoj vlasti”, naveo je Obradović.

Kao prvu tačku te vlade on je naveo odbacivanje francusko-nemačkog plana kojim se, naglasio je, “traži priznanje lažne države Kosovo” i istakao da ta lista posle izbora može da sarađuje samo sa onima koji dele taj stav.

Govoreći još o tom programu, on je naglasio da su, što se Nacionalnog okupljanja tiče, evropske integracije i put u EU završeni: “nećemo da budemo poniženi i kolonija”. “Mi želimo u novu Evropu naciija, koja drži do svog hrišanskog identiteta”, zaključio je lider Dveri.

On je rekao da će Srbija biti prva zemlja Evrope koja će tražiti da bude posmatrač u BRIKS-u, kao i da program te nove vlade Srbije znači – ne sankcije Rusiji i ne u NATO.

“Šaljemo odavde poruku NATO savezu, kao što ste se povukli iz Avganistana tako ćete se povući i sa Kosovao i Metohije”, rekao je Obradović.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Đurđević Stamenkovski je pozvala građane da slede primer nekih nacija koje pred iskušenjima ne idu u političke avanture nego da se okupe pod jednom zastavom i 17. decembra zaokruže listu Nacionalno okupljanje.

“Probriselskoj vlasti i probriselskoj opoziciji poručujem da nemamo nameru da biramo između Srbije i Evropske unije, bez dileme smo za Srbiju”, istakla je Đurđević Stamenkovski, navodeći da će Nacionalno okupljanje uvek, u dobru i zlu, biti uz Srbiju, da će pripadnici te opcije dati svoju glavu ali Srbiju nikad.

Kompletan materijal možete preuzeti i pogledati OVDE.