“Prema nekim istraživanjima u Beogradu je bez jasnog zakonskog osnova ozakonjeno 450.000 kvadarata, što stvara sumnju da je bilo velikih zloupotreba i izigravanja zakona, upravo od onih, koji bi zakon trebali da štite. Neophodno je da se ispitaju svi slučajevi mogućeg kršenja propisa i da svi odgovorni budu kažnjeni ako se dokaže da su krivi, jer zakon mora biti isti za sve”, izjavio je narodni poslanik Novog DSS Predrag Marsenić, saopštila je danas koalicija NADA.

Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik POKS Vojislav Mihailović naveo je da su izneti podaci da i bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali i aktuelni gradonačelnik Aleksandar Šapić žive u objektima čiji su delovi nelegalno izgradjeni, a naknadno sumnjivo ozakonjeni.

“To ide u prilog tezi da je vlast iznad zakona, zbog čega je i važno sve slučajeve detaljno ispitati. Partitokratija je rak-rana naše zemlje i neophodno je razmontirati taj uspostavljeni parazitski sistem u društvu”, izjavio je Mihailović.

BIRN je juče objavio da je u Beogradu u poslednjih sedam godina bez jasnog zakonskog osnova ozakonjeno više od 450.000 kvadrata stambenih objekata,kojki su izgradjeni posle 2015. godine, dakle nakon roka koji je bio odredjen zakonom.