“To nije odluka koju sam ja doneo, već moje telo. Moram da prestanem neko vreme. Ne znam kada ću se vratiti na treninge, ali moram da se zaustavim sada, možda dva meseca, možda mesec i po, tri ili četiri. Ne mogu da predvidim budućnost, pratim osećaj i ono što mislim da treba da uradim. Ne želim da kažem jedno, a da uradim drugo”, rekao je Nadal na konferenciji za novinare u svojoj Teniskoj akademiji na Majorki.

Nadal je sa 14 titula rekorder Rolan Garosa, na kome neće igrati prvi put otkako je debitovao, 2005. godine. Na tom grend slem turniru ostvario je 112 pobeda i pretrpeo tri poraza.

On nije igrao od januara i povrede mišića leve noge na Australijan openu.

“Moj cilj i ambicija je sada da prestanem i omogućim sebi da uživam u narednoj godini, koja će verovatno biti poslednja u mojoj profesionalnoj karijeri”, rekao je Nadal.

“Teško mi je da predvidim šta će se dogoditi, kako će se moje telo osećati. Bolje je sačekati i ostaviti otvorene opcije i videti koji je najbolji kalendar takmičenja. Želim da igram na meni važnim turnirima i na Olimpijskim igrama u Parizu”, dodao je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni Rolan Garosu počinje 28. maja u Parizu.