Vršilac dužnosti direktora JP “Pošta Srbije” Zoran Djordjević i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić potpisali su danas ugovor kojim počinje nabavka više od 2.000 novih uredjaja za plaćanje karticama – POS terminala za sve pošte u Srbiji.

“Uvodjenje najsavremenijih POS terminala u sve pošte u Srbiji, kao i zamena zastarelih uredjaja, važan je deo realizacije plana ubrzane digitalizacije usluga, što je jedan od primarnih razvojnih ciljeva Pošte Srbije koji realizujemo uz podršku Vlade Republike Srbije”, izjavio je Djordjević.

On je rekao da će na ovaj način, gradjanima biti obezbedjena veća pouzdanost i kraće vreme transakcija, kao i savremeni vidovi prihvatanja platnih kartica u svim delovima zemlje.

Djordjević je dodao da ugovor otvara novu eru u poslovnim odnosima Pošte Srbije i Banke Poštanska štedionica u cilju digitalizacije i uvodjenja novih tehnologija.

“Naš prioritet su naši gradjani, pa je zato važno da saradjujemo i uvodimo nove usluge”, naglasio je Djordjević.

Kekić je kazao da ugovor omogućava i da se Banka Poštanska štedionica putem šaltera pošta dodatno približi svojim klijentima u mestima gde nema svoje ekspoziture.

“Instalacijom POS terminala poslednje generacije našim klijentima, ali i svim gradjanima Srbije, biće omogućeno da u razgranatoj mreži Pošte dobiju najkvalitetniju uslugu što će istovremeno doprineti i razvoju nacionalne DINA platne kartice”, rekao je Kekić i posebno istakao značaj saradnje sa Poštom Srbije za sve akcionare Banke Poštanska štedionica.