Direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Belojica kazao je da su otvaranjem Letnje pozornice grad i umetnici dobili novi prostor gde se mogu izvoditi različiti performansi, od koncerata i pozorišnih predstava do književnih večeri.

On je dodao i da se radovi na rekonstrukciji Kule motrilje “privode kraju” i najavio rekonstrukcije Kule džephane i Bezistana (južnog bastiona) tokom leta.

Izgradnja Letnje pozornice na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave najavljena je krajem 2016. godine, uz obećanje da će biti otvorena na leto sledeće godine, ali je nekoliko tendera propalo, uglavnom zbog toga što su zainteresovane kompanije tražile znatno više novca nego što je bila procenjena vrednost radova.

Nakon promene prvobitnog projekta, u oktobru prošle godine raspisan je novi tender, vredan 12,5 miliona dinara, koji je uspešno realizovan.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ensar Škrijelj rekao je da je otvaranje Letnje pozornice samo nastavak projekata koji su realizovani ili su u planu.

“Za mesec dana otvaramo potpuno rekonstruisanu i rehabilitizovanu Kulu motrilju sa gradskom česmom”, kazao je Škrijelj.

Projekat izgradnje Letnje pozornice finansiralo je Ministarstvo trgovine i telekomunikacija.