“Shodno naredjenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ-a i Policijske brigade, koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i posednu položaje predvidjene operativnim planom”, naveo je Gašić u pisanoj izjavi.

Kako je javila Radio-televizija Srbije (RTS), Vučević je kazao da je Vučić, kao vrhovni komandant, naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti do nivoa upotrebe oružane sile.

“To nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve gradjane sprečavajući pogrom i teror nad Srbima ma gde žive”, rekao je Vučević, a preneo RTS.

Prištinski zvaničnici se do sada nisu oglašavali u vezi sa navodima srpskih medija i srpskog predsednika, preneo je KoSSev.

Taj portal se večeras obratio kabinetu KBS-u, kabinetu kosovskog premijera, portparolima kosovske vlade kao i Kforu, ali do objavljivanja vesti nakon Vučićevog obraćanja, odgovori nisu stigli.