Ocenio je da bi dogovor o ponavljanju izbora u Beogradu pre objavljivanja konačnih rezultata i pokušaja formiranja gradske vlasti predstavljao „izigravanje izborne volje birača“.

„Imamo Ustav i zakon kojima je jasno definisana procedura ponavljanja izbora. Mislim da možemo da dodjemo na vlast i pre ponovljenih izbora za Skupštinu Beograda“, rekao je Pavlović.

Dodao je da je neophodno da prvo budu utvrdjeni konačni rezultati izbora za gradski parlament.

„Tada ćemo videti da li i ko ima većinu, da li većina može da se formira i da li je održiva, pa tek ako to nije moguće, onda da se donese odluka o raspisivanju novih izbora u skladu sa Ustavom i zakonom“, naveo je odbornik Narodne stranke

On je naveo da će u slučaju da koalicija Ajmo ljudi udje u gradski parlament, broj odbornika SNS biti smanjen, a povećan broj opozicionih odbornika koji će imati većinu.

„Tada možemo da sednemo za sto i vidimo da li ćemo tu većinu pretočiti u gradsku vladu ili ćemo morati da idemo na nove izbore“, rekao je Pavlović.

Ocenio je da bi formiranje gradske vlasti koju bi činila sadašnja opozicija označilo „kraj SNS-a i Aleksandra Vučića“.

„To ne bi trebalo smesti sa uma prilikom odlučivanja o ulasku u gradsku vlast. Vučić jeste dobio 60 odsto, ali je svima jasno da će se pobeda u Beogradu i volja birača preliti na celu Srbiju. Lokalni izbori u celoj Srbiji biće za dve godine i pobeda u Beogradu bi se prelila i u gradove i opštine širom Srbije“, ocenio je Pavlović.