Iz te stranke su ocenili da je Grboviću pripao “krajnje degutantan zadatak da brani Aleksandra Vučića, odnosno njegovo izvrdavanje javno prihvaćene obaveze da uputi pisma predsednicima Rusije i Kine u kojima bi od njih u ime Srbije zatražio da zauzmu zvaničan stav da se protive članstvu takozvanog ‘Kosova’ u UN”.

“Grbović je juče očigledno poslat na televiziju sa instrukcijom da provocira one koji su, za razliku od njega i njegovog šefa Dragana Djilasa, i nakon izbora nastavili da budu opozicija. Zanimljiva je strategija njegovih nadredjenih, da podele i zavade one koji nisu izneverili nade i očekivanja gradjana koji su im poklonili poverenje na izborima. To zavredjuje dubok prezir, kao i većina stvari koje je izrekao”, naveo je internacionalni sekretar Narodne stranke Aleksandar Ljubomirović.

Lider PSG Pavle Grbović izjavio je juče da “nikad neće doći do ujedinjenja opozicije u Srbiji” i ocenio da Narodna stranka treba da se opredeli s kim želi da saradjuje, jer, kako je ocenio, u pitanju je stranka “koja predlaže da se kosovski problem rešava tako što će se pisati Vladimiru Putinu i kineskom predsedniku Si Djinpingu”.

“Pisati u ovom trenutku Putinu koji je odgovoran za teške zločine u Ukrajini, u najmanju ruku nije politički talentovano, a sasvim sigurno nije nešto što bi trebalo da bude budućnost gradjana Srbije”, ocenio je Grbović.