Sveće na mestu ubistva Ivanovića upalili su potpredsednik NS Miroslav Aleksić, generalni sekretar Stefan Jovanović i poverenik Izvršnog odbora stranke za Kosovo i Metohiju Žarko Ristić.

Aleksić je novinarima rekao da je „sramno ćutanje institucija države Srbije, koje se više gotovo i ne bave ubistvom Ivanovića“, prenela je NS.

„Zato mi moramo da podsećamo i tražimo odgovore na pitanja. Ovaj zločin mora da dobije epilog i moramo da saznamo ko su nalogodavci ubistva i ko su ubice Olivera Ivanovića“, naveo je Aleksić.

„Nadam se da ćemo to saznati pre ili kasnije, jer je Ivanović to zaslužio svojim radom, angažovanjem i trudom kao nesumnjivi lider Srba sa Kosova i Metohije i primer svima koji žele da se bore za iste vrednosti za koje se i on zalagao“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je Ivanović bio borac za pravdu, istinu i demokratiju.

„Najmanje što možemo da uradimo četiri godine posle mučkog i kukavičkog ubistva jeste da mu odamo počast, što smo i uradili, a počast će mu biti odata i u Beogradu šetnjom za Olivera. Moramo da podsećamo gradjane Srbije na tu žrtvu i da tražimo odgovore na pitanje ko stoji iza tog svirepog ubistva“, zaključio je Aleksić.