Ona je rekla na konferenciji za novinare da je medju članovima Radnog tima angažovano samo 20 odsto radnika u kulturi, koji su za taj angažman prošle godine primili od 32.000 do 100.000 dinara, dok su rukovodioci više javnih preduzeća, kao ekonomisti ili inženjeri, za članstvo u timu, primili mnogo veće godišnje nadoknade – od 1,2 do 1,7 miliona dinara.

“Zaposleni na rukovodećim mestima u gradskim komunalnih preduzećima dobili su u prošloj godini milionske iznose kao nadoknadu za učešće u Radnom timu, u kome su inače bili zaduženi za poslove koje obavljaju u okviru svojih radnih mesta, za šta već primaju velike plate”, rekla je Marković.

Ona je angažman ljudi u Radnom timu za projekat “Čačak-nacionalna prestonica kulture”, koji su ekonomisti, inženjeri ili se bave računovodstvom, a zaposleni su u institucijama i preduzećima koji se finansiraju iz budžeta Grada, ocenila kao “neprimereno trošenje para građana Čačka”.

Marković je istakla da je u prošloj godini za novčane nadoknade članovima tog Radnog tima potrošeno ukupno 13 miliona dinara u neto iznosu, a sa pripadajućim porezima i doprinosima oko 20 miliona dinara.

Radni tim ima 22 člana, od kojih samo dvoje ne primaju nadoknadu za angažman jer su zaposleni u Gradskoj upravi.

“To se sve dešava u gradu koji za prvorođeno dete izdvaja iz gradskog budžeta 10.000 dinara, što je najmanji iznos u odnosu na okolne gradove”, rekla je Marković.

Ona je istakla da je ideja projekta “Čačak-nacionlna prestonica kulture” dobra, ali da je “nedopustivo” da zaposleni u gradskim institucijama “iz njega izvlače materijalnu korist”.