Novaković je u pisanoj izjavi ocenio da je „ta poseta predstavljala klasičan primer protokolarnog paradiranja i političkog manekenstva“, kao i da novi policijski načelnik „nije deo rešenja nego je deo problema“.
„Podsećam da su na isti način, na početku svog mandata, ‘podršku’ od političara dobili i prethodni načelnici Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić. Njihov mandat je okončan hapšenjem, pritvorom i krivičnim postupcima. Tako je Novi Sad doživeo javnu blamažu da mu dva zadnja načelnika policije dele pritvorske prostorije sa kriminalcima koje su do juče jurili“, rekao je Novaković.

On je ocenio da su u Novom Sadu, „na tragikomičan način na udaru zakona vodeći policajci i sitni kriminalci, dok potpuno zaštićeni ostaju ključni političari i krupni kriminalci“, kao i da „novi načelnik nije doveden da prekine ovu izopačenu praksu, nego da je nastavi“.

„Goran Radonjić nije deo rešenja nego deo problema, jer je i u mandatu prethodna dva načelnika zauzimao ključna mesta u novosadskoj policiji“, kazao je Novaković.

Dodao je da se postavlja logično pitanje, kako je bilo moguće da Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Radonjić napreduje.

„Odgovor znaju i policajci i kriminalci: upravo je Radonjić u dogovoru sa lokalnom SNS vrhuškom selektirao predmete i odredjivao šta se ‘radi’, a šta završava u fioci“, rekao je Novaković.

On je istakao da je „izborom novog načelnika otklonjena mogućnost da se procesuira i da sudski epilog dobije bilo koja velika korupcionaška afera aktuelne gradske vlasti“.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.