Na trgu je zalepljena papirna “tabla” sa natpisom “Trg Zvonka Veselinovića”.

Potpredsednik gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad Boris Fejdi rekao je da je sramotno da u evropskoj prestonici kulture “kriminalci rekonstruišu trgove i ulice, postavljaju semafore i grade vrtiće”.

“Najunosniji projekat u kojem učestvuje ‘Granit peščar’ iz Ljiga je rekonstrukcija gradskog jezgra Novog Sada. Prva faza, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 378 miliona dinara, predstavlja rekonstrukciju Pozorišnog trga. U tom delu posla ‘Granit peščar’ popločava granitnim pločama ovaj deo trga”, rekao je Fejdi.

Fejdi je naveo da će se rekonstrukcija gradskog jezgra odvijati u četiri faze, koje podrazumevaju popločavanje Njegoševe ulice, lice Modene i Kralja Aleksandra i Trg slobode.

“To znači da je ukupna površina sedam hektara, što nas dovodi do računice da će Zvonko Veselinović ovim poslom profitirati 10 miliona evra”, rekao je Fejdi.

Fejdi je dodao da je Veselinović pod medjunarodnim sankcijama zbog ilegalne trgovine oružjem i narkoticima.

“Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mora da podnese ostavku jer sarađuje sa kriminalcem kojem dodeljuje unosan posao, a koji sprovodi firma, koja je po podacima Narodne banke Srbije u blokadi i duguje državi 365 miliona dinara za poreza”, rekao je Fejdi.

Fejdi je istakao da Veselinović ne poštuje zakone i Srbiji ne plaća porez, ali “oberučke prihvata svaki posao koji mu dodeljuje Srbija”.

“Narodna stranka će posle pada ovog režima ispitati svu tendersku dokumentaciju i sprovešće pravni revanšizam nad svim pojedincima koji su besumučno pljačkali građane Novog Sada, Vojvodine i Srbije i na taj način finansirali rad Srpske napredne stranke”, rekao je Fejdi.

Predsednik Omladine Narodne stranke Novi Sad Aleksandar Maksimović rekao je da ta stranka u prethodnih nekoliko godina upozorava na krivično delo trgovina uticajem koje vrše Vučević, Veselinović i Marko Bosanac Boske, koji stoji iza firme “Montop”.

“Bosanac je blizak saradnik Vučevića i bio je i kum na stranačkoj slavi SNS-a, a reč je o čoveku koji je pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja. Bosanac je sklopio ugovor sa EPS-om i njegovim direktorom Miloradom Grčićem vredan 100 miliona evra. Ugovor se odnosi na očitavanje brojila. To se slomilo preko leđa građana, koji plaćaju tri put veće račune, dok taj novac u svoje džepove stavlja vrhuška SNS-a”, zaključio je Maksimović.