„Ugrožavanje poslovanja kompanije Fijat imalo bi nesagledive socijalno-ekonomske posledice za naš grad. Pored hiljada porodica koje zavise od ‘sudbine’ auto-giganta, radna mesta bi bila ugrožena i u fabrikama u Kragujevcu, koje kao komponentaši učestvuju u lancu snabdevanja kompanije“, smatraju u Gradskom odboru Narodne stranke.

Kako se dodaje, u svetlu aktuelne ekonomske i energetske krize, kao i geopolitičkih previranja, jasno je da bi, takvim ishodom, privredni razvoj grada i regiona bio značajno redukovan.

Narodna stranka je podsetila da je početkom godine gromoglasno najavljeno zajedničko ulaganje države i kompanije „Fijat“ u proizvodnju električnih automobila, pri čemu se država obavezala na dodelu 48 miliona evra subvencija.

„Predstavnici vlasti su se na svim medijima hvalili ovim poduhvatom, a sada kada se odlučuje o egzistenciji hiljada zaposlenih, svedoci smo nemuštog govora tih istih predstavnika“ saopšteno je u GO NS.

Ocenjeno je da je „poražavajuća“ činjenica da su radnici u zemlji „ekonomskog tigra“, prinudjeni na blokadu vitalnih saobraćajnica, kako bi se izborili za svoja prava.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.