Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je na početku akcije da je „svim Novosadjanima jasno da je pozicija Vučevića i SNS u Novom Sadu neodrživa“.

„Tokom deset godina vlasti Vučevića nije ostvarena nijedna velika investicija, a od 2012. godine morali su da budu završeni regionalna deponija čvrstog otpada i centralni prečistač otpadnih voda, što su ključne stvari za upravljanje komunalnim sistemom“, naveo je Novaković na konferenciji za novinare.  

On je kazao da u poslednjih deset godina u Novom Sadu ne postoji nijedna investicija za koju bi se moglo reći da je bitno poboljšala kvalitet života gradjana.

„Poražavajuće je što je gradska uprava koju vodi Vučević prva kojoj je sinula ideja da dunavska obala služi za stanogradnju i poslove sa urbanističkom i gradjevinskom mafijom, umesto za sport, rekreaciju i turizam“, rekao je Novaković.

Optužio je gradonačelnika da je „širom otvorio vrata za kriminalce i njihove firme“, jer kako je rekao, najunosnije poslove u Novom Sadu dobijaju ljudi sa kriminalnom prošlošću.

„Prvi primer je Pozorišni trg koju popločava firma ‘Granit Peščar’ čiji je vlasnik Zvonko Veselinović, čovek koji van svake sumnje orkestrira kriminalnom scenom Novog Sada. Drugi primer je firma ‘Mont op’ Marka Bosanca Bosketa, osudjenog za nasilničko ponašanje, koja je od početka godine do danas dobila poslove vredne dve milijarde dinara“, rekao je Novaković.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da je treći primer to što je u svečanoj sali Gradske kuće Novog Sada, gde se primaju najzaslužniji gradjani, Vučević primio „okorelog kriminalca Slobodana Milutinovića Snajpera“.

„Vučević je širom otvorio vrata i investitorskom urbanizmu, što znači da nema elemenata humanog življenja, nego samo dilova sa gradjevinskom i urbanističkom mafijom. Profit gradjevinskih firmi se maksimalizuje, a humani uslovi življenja se minimalizuju. Novi Sad ne može da napreduje u takvim uslovima“, ocenio je Novaković. 

Dodao je da je „bačeno“ milion evra za rekonstrukciju bazena u centru SPENS, jer, po njegovim rečima, nije ništa uradjeno.

„To je očigledno krivično delo i moraju odgovarati svi koji su umešani. Podneli smo krivičnu prijavu protiv izvršilaca, ali stvar je u tome ko je nalogodavac, a da bi se on otkrio, policija i tužilaštvo moraju da krenu od Vučevića kao izvršioca i nalogodavca budžeta. Nijedna uplata iz Grada Novog Sada ne može da ode bez Vučevićevog potpisa. On je dužan da tužilaštvu i policiji objasni zašto je platio milion evra za rekonstrukciju bazena koja se nikada nije dogodila“, kazao je Novaković.   //