Kako je saopšteno iz te stranke, izvodjaču radova biće dodatno isplaćeno iz gradskog budžeta 26 miliona dinara, ili oko 221.000 evra.

“Koje su to okolnosti, koje ‘savestan’ naručilac posla, tj. aktuelna gradska vlast, nije mogao da predvidi, pa je došlo do uvećanja vrednosti radova”, upitali su iz Nardone stranke.

Oni su upitali i načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije Dejana Ružića da li je to prvi u nizu ili će biti još aneksa koji će se potpisati sa izvodjačima radova na trgu Radomira Putnika, a koji se tiče uvećanja vrednosti radova.

“Aktuelna gradska vrhuška nastavlja da, na bahat i besprizoran način, neodgovorno troši milione evra i ponaša se prema novcu gradjana grada Kragujevca, kao da se radi o njihovoj ličnoj svojini”, ocenili su u saopštenju.

Podsetili su da je slično već uradjeno kod projekta rekonstrukcije Gradske tržnice, pa su uvećanja išla do 50 odsto od ukupne vrednosti radova.

U tom projektu je aneksima osnovnog ugovora sa izvodjačem uvećana vrednost radova sa 2,5 miliona evra na 3,9 miliona evra, tvrde iz Narodne stranke.